Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Dinamik Mikrofon vs Condenser Mikrofon - Dinamik Mikrofon ve Kondenser Mikrofon Farkı
17.02.2024

Dinamik Mikrofon vs Condenser Mikrofon - Dinamik Mikrofon ve Kondenser Mikrofon Farkı

Condenser Mikrofon Nedir? Nasıl Çalışır?

Condenser mikrofonlar (genellikle) sesi elektriksel sinyale dönüştürmek için diyafram kullanırlar. Bazı kişiler ise Kondenser mikrofonları kapasitör mikrofon olarak değerlendirirler.

 

Kondenser mikrofon, ses basıncı seviyesi (SPL) değişikliklerini algılar. Elektrik yüklü iki plaka arasındaki kapasitans farklılıkları ve dahili elektroniklerin yardımıyla, sesi elektrik sinyaline dönüştürürler. Bu yüzden de XLR mikrofonlar 48V Phantom Power’a ihtiyaç duyarlar.

 

Kondenser mikrofonlar daha yüksek hassasiyetlere sahip oldukları için, ayrıntılı veya uzaktaki bir sesi kaydetmek için daha uygundurlar. Genel olarak kondenser mikrofonların sesleri dinamik mikrofonlara göre daha temiz çıkar. Kısacası ikisini birbirinden ayıran en önemli özellikleri hassasiyetleridir.
 
 

 

 

Dinamik Mikrofon Nedir? Nasıl Çalışır?

Dinamik mikrofonlar sesi voltaja dönüştürmek için hareketli bobinleri kullanır. Düşük hassasiyete sahip olduklarından yüksek sesli kaynakları kaydetmek için kullanılırlar. Dinamik mikrofonlar güçlüdür ve Condenser Mikrofonlar gibi ekstra güç kaynağı gerekmez.

 

Mikrofon Nasıl Seçilir?

Vokal Kaydı için Mikrofon Önerisi: Kondenser mikrofonlar. Çünkü özellikle yüksek frekanslarda daha fazla detay yakalarlar,

 

Akustik Gitarlar için Mikrofon Önerisi: Kondenser mikrifonlar. Aslıda dinamik mikrofonlar da akustik gitarları kaydetmek için uygundur ancak kondenser mikrofon kullanıldığında bariz farklar ortaya çıkar. Kondenser mikrofon sesi daha detaylı yakalayacağı için ortaya daha temiz bir ses çıkar ve kondenser mikrofonlar daha hızlı tepki vererek yüksek frekansları daha doğru kaydeder.

 

Davul - Bateri Kaydetmek İçin Mikrofon Önerisi: Dinamik mikrofon. Yüksek ses basınç değerlerini (SPL) değerlerini kolayca kaydedebileceği için davullar için idealdir.

 

 

Podcast veya Dublaj için Mikrofon Önerisi: İki türde uygundur. Ancak çoğu kişi dinamik mikrofonları tercih eder.

 

Elektro Gitar için mikrofon önerisi: Dinamik mikrofon. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yüksek ses basınç (SPL) değerlerine ulaşabilecekleri için elektronik gitar gibi yüksek sesli bir enstrümanı kaydetmek için daha uygundurlar.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.