Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Hoparlör Seçimi Nasıl Yapılır? Hoparlör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
17.02.2024

Hoparlör Seçimi Nasıl Yapılır? Hoparlör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Sahnede hoparlörünüz, mixerleriniz ve diğer ekipmanlarınız gibi çok önemlidir. Parçaları mixlemek yetenek gerektirse de hoparlörünüz yeterli düzeyde değilse insanlar performansınızdan sıkılacaktır. En iyi hoparlörü seçmek göründüğü kadar basit olmayabilir. Çok fazla seçilebilecek türler olduğu için, burada size yardım edeceğiz.

 

Subwoofer Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni bir hoparlör almak isteyecek birisi uygun bir subwoofer olup olmadığına bakmalıdır. Eğer bakmıyorsanız hata yapıyorsunuz. Düşük frekanslar elektronik ve hip-hop müzikler için mecburidir. Ayrıca Subwooferlar çıkan sesi biraz daha çekici yapar (bass ve kick drum gibi) çünkü onun görevi düşük frekanslı sesler vermektir.

 

 

Kabin Hoparlör Alırken Neler Dikkat Edilmeli?

Aktif/Pasif; Aktif hoparlörde, her bir hoparlörün içinde amfi mevcuttur. Pasif hoparlörde ise her bir hoparlöre güç vermek için harici bir amfi gerekecektir.

 

Güç; Hoparlörün gerçek ses çıkışı, hoparlörün güç çıkışına göre belirlenir (Watt). Yüksek sayılar iyi olmakla beraber wattları karşılaştırdığınızdan emin olun. Watt değeri RMS (Root Mean Square) veya Peak Power’a (Üst Limit, Tepe Limiti) bağlıdır. RMS değeri sürekli olarak güç sağlayan amfiden gelir. Peak Power ise hoparlörün ona zarar vermeden kısa süre verebileceği maksimum watt değerinden gelir. Not: Peak Limitini uzun süre aşmak hoparlörde kalıcı hasarlara neden olabilir.

 

Materyaller; Artık bu zamanlarda plastik (ABS) hoparlörde çıkabiliyor. Hoparlörünüzü sürekli taşımanız gerekiyorsa bu tür DJ hoparlörünü tercih etmelisiniz.

 

Girişler/Çıkışlar; Hoparlörün giriş ve çıkışları hoparlöre göre farklılık gösterir. Girişler için çoğu hoparlör 1/4” jack, XLR jack ya da bunların ikisini içeren Bluetooth Wireless özelliği. Ayrıca bir çok hoparlörü XLR Format çıkışıyla diğer hoparlörünüze bağlanmanızı sağlar.

 

Taşınabilirlik; Bazı Dj hoparlörü daha kolay taşınabilmesi için çıkıntılı haldedir. Çok önemli bir etken gibi gözükmese de, materyallerde bahsettiğimiz gibi sürekli yer değiştirmeniz gerekiyorsa taşınabilirlik önemli bir özelliktir.

 

Bütçe; Tabii ki bütçenizi göz önünde bulundurmanız lazım. Ancak gerçekten iyi bir kalitede ses istiyorsanız bunu önünüze gelen en ucuz hoparlörü alarak elde edemezsiniz. Elbette her hoparlör güzel ses çıkarabilir. Ancak gerçekten umduğunuz sesi istiyorsanız kaliteden yoksun kalmamak için bütçeyi çok az tutmamaya çalışın.

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.