Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Ses Kartı Nedir? Ne İşe Yarar?
17.02.2024

Ses Kartı Nedir? Ne İşe Yarar?

Nasıl bir stüdyonuz olursa olsun ses kartına ihtiyacınız var ve bir ses kartı almak için en iyi zamandayız. Modern ses kartları birçok özellik sunar ve ses kalitesini arttırır. Ayrıca neredeyse her bütçeye uygun ses kartı vardır. Peki, size uygun olan ses kartı hangisi? Bu sizin ne kadar giriş/çıkışlı bir ses kartı istediğinize göre değişir.

 

Ses Kartı Nedir? Neden Ses Kartına İhtiyacınız Olur

Size uygun ses kartını bulmadan önce ses kartı nedir ve ne işe yarar bunu anlatmalıyız. Ses kartı mikrofon, stüdyo hoparlörü ve diğer donanımları bilgisayarınıza bağlayabilmenizi sağlayan bir cihazdır. Ses kartları line-level analog bağlantıları, mikrofon girişleri, dijital bağlantıları içerir. Ses kartları bilgisayarınıza portlarla (USB Ses Kartı, Thunderbolt Ses Kartı gibi) bağlanır. Ses kartları bilgisayarınızdaki sesi bariz şekilde iyileştirir.

 

 

 

Ses Kartında Doğru Giriş Çıkış (IN-OUT) Seçimi

Ses kartınızı seçerken göz önüne almanız gereken en önemli unsur size kaç giriş ve çıkışlı bir ses kartı ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Vokalinizi bir enstrümanla mı kaydedeceksiniz? Bir davul setini tamamen mi kaydetmek istiyorsunuz? Mikrofon amfisine ihtiyacınız olacak mı? Kaç çift stüdyo hoparlörünüz var? Kaç tane kulaklık kullanacaksınız? Bu soruları cevapladıktan sonra ihtiyacınız olan ses kartınızı bulabilirsiniz.

 

Eğer Ses Kartını Tek Kişi Kullanacaksa

Eğer performansınızı sergileyecekken tek kişi olacaksanız limitli bir girişe sahip ses kartı tercih etmelisiniz. Eğer bir vokali harici bir mikrofon amfisiyle kaydetmiyorsanız en azından 1 tane dahili amfiye sahip olan bir ses kartı tercih etmelisiniz. Eğer bir enstrümanla kayıt edecekseniz ses kartında enstrüman girişi olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kulaklık çıkışına ihtiyacınız olacak. Eğer tek kişilik bir performans sergileyecekseniz 1-4 arası girişli ses kartları tam ihtiyacınız olan şey. Eğer ihtiyacınıza uygun kanal sayısına sahip bir ses kartını alırsanız kullanmayacağınız kanallar için para ödemeyerek diğer donanımlara bütçe ayırabilirsiniz.

 

Behringer UM2 Tek Kanal Ses Kartı

 

Eğer Ses Kartı ile Aynı Anda 2 Mikrofon Kullanacaksanız veya Küçük bir Kayıt Grubuysanız;

Eğer kaydınızı yaparken aynı anda bir enstrüman çalınacaksa, en az 2 girişli bir ses kartı tercih etmelisiniz. Harici bir mikrofon amfisi kullanmıyorsanız da en az 2 dahili amfiye sahip olan bir ses kartı tercih etmelisiniz. 2 ve 4 kanal arası ses kartları mükemmel bir seçim olacaktır.

 

 

M-Audio M-Track Solo - Ses Kartı

 

 

 

Orta ve Geniş Büyüklükteki Bir Kayıt Grubuysanız

Orta ve geniş gruplar için 8 dahili amfiye sahip olan ses kartları mükemmel bir seçim olacaktır.

 

Focusrite Scarlett 8i6 Gen3 Ses Kartı 

 

 

Profesyonel Stüdyo için Ses Kartı Seçimi ve Önerisi

Profesyonel stüdyolar için mümkün olduğunca fazla giriş ve çıkışa sahip olan bir ses kartı lazımdır. Bütün orkestrayı kaydetmekte profesyonel derecesine gelmiş bir stüdyo için mümkün olmalı. Profesyonel derecede ses kartları 8 yüksek kaliteli dahili amfiye veya bir mixerinin üstesinden gelebilecek düzeyde olmalıdır.

 

Apogee Ensemble Thunderbolt Ses Kartı

 

 

7.1 Ses Kartı Nedir? Ne İşe Yarar

7.1 Ses Kartı günümüzde bilgisayar ile kulaklık ve mikrofon bağlantısını sağlayan aracı bir bileşendir. 7.1 ses kartı genellikle bilgisayarınızın USB girişine takılan mikrofonunuzdan ve kulaklığınızdan aldığınız performansı arttırmada yardımcı olur. Pratik çözümler için oldukça iyi bir yardımcı olan 7.1 Ses Kartları birçok mikrofon seti ile beraber gelmektedir. En uygun fiyatlı ses kartı modelleri için Elit Müzik mağazalarını ve www.elitmuzik.com.tr’de...

 

USB Ses Kartı Nedir?

En temel anlamıyla USB kablosu aracılığılar bilgisayara bağlanabilen ses kartlarıdır. USB ses kartları birkaç farklı kategoride ele alınabilir USB 2.0 Ses Kartı, USB 3.0 Ses Kartı, Type-C Ses Kartı. Bağlantı çeşitleri sesin aktarım hızı ile direkt alakalıdır. Gecikme (latency) problemi yaşamamak adına aktarım hızı en iyi olan USB ses kartı modelini seçmeniz önemli bir noktadır.

 

Harici Ses Kartı Nedir?

Harici Ses Kartı bilgisayarın iç donanımında değil dışarıdan haricen ek olarak bağlanan ses kartı modelidir. Genellikle amatör ev kayıtlarında ve profesyonel stüdyolarda kullanılan harici ses kartları gelişen teknoloji ile birlikte kendine çoğu profesyonel ve ev stüdyosunda yer buldu. Birçok farklı markanın harici ses kartı modellerine mağazalarımızdan ve internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.