Tüm Ürünlerde KARGO ÜCRETSİZ!
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
basket
Sepetim
Shure SM58 Profesyonel Kablolu Mikrofon İncelemesi
19.02.2024

Shure SM58 Profesyonel Kablolu Mikrofon İncelemesi

Shure SM58 Profesyonel Mikrofon Özellikleri - İyi Midir? Alınır Mı? Yorum

 

Shure SM58 şarkıcılar arasında itibar kazanmış mikrofonlardan biridir. SM58 kaliteli, dayanıklı ve güvenilir bir mikrofondur. Shure SM58 Vokal mikrofonun yapamayacağı şeyler çok azdır.

Shure SM58 Mikrofon : https://www.elitmuzik.com.tr/sm58se-vokal-mikrofonu

Shure SM58’i kimler kullanmalı - Genel Bakış

Sağlam ve kaliteli yapısından dolayı müzisyenler SM58’i kullanabilir. Podcasterler SM58’i kullanırsa, kardioid yapısından yararlanarak arkaplandaki sesleri oldukça azaltabilir ve kolay yerleştirilmesinin avantajını kullanabilir. SM58’i kullanmak için sadece bir XLR kablo ve ses kartı veya mikser gerekir. SM58’i podcast veya video üretmek için kullanacaksanız Audacity gibi bir program indirerek kaydınızı almaya başlayabilirsiniz. SM58’in çıkarılabilir başlığı sayesinde mikrofonu her daim temiz tutabilirsiniz. Patlayıcı sesleri azaltmanız için bir sünger kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

 

SM58 Ekstra Güce (Phantom Power'a) İhtiyaç Duyar Mı? 

SM58 XLR bir mikrofon olduğu için USB ile çalıştırılamaz, size XLR kablosu lazım olacaktır. Dinamik yapısından dolayı Phantom Power’a da ihtiyaç duymaz veya fazla bir gain (kazanım) gerektirmez. Mikrofonu takarken Phantom Power’ı yanlışlıkla çalıştırsanız bile mikrofonda herhangi bir hasar oluşmaz. Direkt olarak bilgisayarınızdan kayıt yapmak için XLR girişli bir ses kartına ihtiyacınız olacaktır.

Shure SM58 Mikrofon Satın Almak İçin Buraya Tıklayın

Shure SM58 Mikrofon Satın Almak İçin Buraya Tıklayın

En İyi Ses İçin Nasıl Yerleştirilmeli

Shure SM58 dinamik bir kardioid mikrofondur. Kullanıcılar genellikle kardioid mikrofonları çok yönlü ve yerleştirme açısından kolaylık sağlayan bir mikrofon oldukları için kullanırlar. Yine de çok yanlış bir yerleştirme ses kalitesi açısından çok olumsuz sonuçlar doğurabilir. Eğer stüdyo ortamındaysanız odayı ekolardan ve ses kirliliğinden korumaya özen gösterin.

 

Shure SM58 Ses Performansı

SM58 klasmanındaki en iyi mikrofonlardan birdir. Vokallerin vurgulanması için frekans aralığı 50Hz – 15kHz arasındadır ve bass zayıflatması 40 – 100Hz arasındadır. Bunun nedeni Proximity Effect’i engellemektir. (Normalde sesin kaynağı mikrofona çok yakın olduğu zamanlarda bass sesleri çok abartılı olacaktır). Bahsettiğimiz gibi SM58 mükemmel bir vokal mikrofonudur ve düşük frekanslı kayıtlar için (bass gitar, davul vb) uygun değildir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.